Si no veieu correctament el butlletí, cliqueu aquí

 
Amalgama-7, Atenció terapèutica i educativa per a joves i adolescents
02

Butlletí electrònic -- Juliol-Agost de 2013


«Amalgama de circ», nova actuació del Circ Social de Valldaura.

Dissabte, 13 de juliol de 2013, a les 11 h
a la Pista polisportiva d'Olvan
(el Berguedà)

Sota el títol «Amalgama de Circ», Valldaura Circ (Circ Social de Valldaura) torna a oferir un espectacle obert i gratuït per tothom: familiars dels nois i noies residents dels centres d'Amalgama-7, infants d'Olvan (i poblacions veïnes) i les seves famílies.

Valldaura Circ es defineix a si mateix com un projecte que aposta pel circ social, és a dir: el circ com a experiència vital d'autosuperació, de treball educatiu reforçador de la implementació de rutines diàries, de l'esforç personal com a eina de creixement, de cohesió de grup i socialització, i d'autoconeixement de les pròpies capacitats, entre d'altres. Es tracta d'un projecte educatiu i terapèutic estructurat des d'una Escola de Circ de petit format.

Valldaura Circ és fruit del Taller de Circ que, sota la direcció del professional del clown Albert Vinyes, duen a terme els nois i noies que resideixen al centre sociosanitari residencial CTE Valldaura. L'activitat compta amb el suport de la Fundació Portal, d'ajut a nois i noies amb patologia dual i a les seves famílies, i la col•laboració de l'Obra Social «La Caixa».


Activitats destacades als centres residencials (estiu 2013)

Ja s'ha acabat el curs, i als centres residencials d'Amalagama-7 es du a terme una extensa i diversa programació d'activitats d'estiu.

CTE Valldaura:activitats destacades

A continuació us oferim les activitats més destacades que duran a terme aquest estiu els nois i noies residents del CTE Valldaura, on predominen, atesa la seva privilegiada situació, les activitats de natura.

Dissabte 6 de juliol de 2013:

Pujada al Pedraforca (2.500 m), cim emblemàtic del Berguedà situat entre els termes de Saldes i Gósol.

27 i 28 de juliol de 2013:

Primera etapa del Camí dels Bons Homes (de Santa Maria de Queralt a Ensija, al Berguedà). El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc que va des del Santuari de Queralt (Berga- Catalunya) al Castell de Montsegur (Arièja- França), d'aproximadament 200 km, que rememora l'exili d'aquells Bons Homes i Bones Dones occitans, anomenats càtars o bons homes, que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i en contra de l'autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del segle XIII. Actualment convertit en Sender de Gran Recorregut (GR-107), el Camí dels Bons Homes es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en BTT.

Agost (per determinar):

«Vivim la Transhumància». Es tracta d'una estada a Arrós de Cardós (Pallars Sobirà) que combina el coneixement i la participació en la transhumància amb activitats a la natura, al Parc Natural d’Aigües Tortes. D'una banda, les sortides relacionades amb la transhumància es basen en excursions d’acompanyament als pagesos de la zona del Pallars Sobirà en la recollida del ramat d'ovelles. Els nois i noies podran gaudir de l’experiència de col•laborar en la recollida de tot el ramat i portar-lo, juntament amb el guia i el pastor, al lloc de destí. A més, podran gaudir de les meravelloses vistes de les muntanyes del Pirineu tot caminant. D'altra banda, en aquesta estada a Arrós de Cardós, els residents podran participar en caminades guiades per Oriol Grau (guia de muntanya i biòleg especialitzat en la zona d’alta muntanya i treballador del Parc Natural d’Aigües Tortes) pel Parc Natural del Pirineu i el seu entorn, descobrint rastres i petjades, així com també fent una aproximació de coneixements sobre la flora i la fauna d’aquesta zona del nostre país.


CTE Julià Romea: activitats destacades

Com cada any, el centre sociosanitari residencial CTE Julià Romea estarà tancat a l'agost. Per tant, us avancem les activitats destacades que hi ha previstes per als seus residents per a aquest juliol:

Dimecres 3 de juliol:

Jornada al Naturpark: estada a aquest parc de natura situat a Cerdanyola del Vallès que combina un gran circuit d'atraccions verticals, de ponts i tirolines, amb un gran espai lúdic de piscines.

Dimecres 10 de juliol:

També conegut com Castell de Sant Ferran, aquesta edificació va ser fruit de les freqüents entrades de tropes franceses durant la segona meitat del segle XVII per tal d'evitar les contínues invasions per part del país veí. A més de fer la visita guiada, on se'ls explicarà la història de l'edifici i el context històric, podran visitar el fossat de la fortalesa, de 2,5 km, amb vehicles tot terreny, i navegaran a bord d'embarcacions neumàtiques per l'interior de les cisternes de la Fortalesa.

Divendres 12 de juliol:

Platja i caiacs al Maresme: sortida matinal a la platja de Badalona. A la tarda, els residents es desplaçaran al Club Nàutic de Badalona a practicar amb caiacs.

Dimecres 17 de juliol:

Dia de remullada a Illa Fantasia: estada al parc aquàtic Illa Fantasia (Vilassar de Dalt), gran superfície lúdica amb múltiples atraccions aquàtiques, entre piscines infantils, psicina d'ones, laberints i tobogans.


CTE Vallcarca: activitats destacades

El centre sociosanitari residencial CTE Vallcarca ha programat múltiples activitats per a aquest estiu destinades als seus nois i noies residents. Us en oferim algunes de les més destacades.

Divendres 12 de juliol:

Parc d'atraccions Tibidabo (Barcelona): aprofitant la celebració de l'aniversari d'alguns residents del centre, es realitza una visita a l'emblemàtic parc d'atraccions de Barcelona, situat a la muntanya del Tibidabo.

Dijous 18 de juliol:

Excursió al Gorg del Torrent de la Cabana (Campdevànol): anada en tren a Campdevànol (el Ripollès) i excursió per un itinerari de natura ressegueix el torrent d'Estiula, conegut popularment com el torrent de la Cabana, on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d'aigua i refrescar-nos a l'estiu als seus gorgs d'aigües transparents.

Dimarts 30 de juliol:

Jornada a Illa Fantasia: estada al parc aquàtic Illa Fantasia (Vilassar de Dalt), gran superfície lúdica amb múltiples atraccions aquàtiques, entre piscines infantils, piscina d'ones, laberints i tobogans.

Dimarts 20 d'agost:

Graellada a les Planes: excursió a Font les Planes, situat al Parc de Collserola (a l'àrea metropolitana de Barcelona), per gaudir d'una bona graellada de carn.


 
 

Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 620, 1r. 1a. A
08007 Barcelona
Tel.: 932 374 122
Fax.: 933 041 381

Madrid
Francisco Giralte, 2 (esq. Príncipe de Vergara)
28002 Madrid
Tel.: 914 112 811

web: http://www.amalgama7.com
email: amalgama7@amalgama7.com


En compliment del que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les dades de caràcter personal facilitades a través d'aquest formulari s'incorporaran en un fitxer de dades el responsable del qual és AMALGAMA 7 i associats, Centre d’atenció biopsicosocial al jove i a l’adolescent, S.L., amb la finalitat de donar curs i gestionar aquest servei. Així mateix, us informem que podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició respecte d'aquestes dades en els termes que preveu la normativa actual, adreçant-vos per escrit a AMALGAMA 7 i associats, Centre d’atenció biopsicosocial al jove i a l’adolescent, S.L., domiciliada a Gran Via de les Corts Catalanes, 620 1-1 A de Barcelona.