Si no veieu correctament el butlletí, cliqueu aquí

 
Amalgama-7, Atenció terapèutica i educativa per a joves i adolescents
03

Butlletí electrònic -- setembre-octubre de 2013


«Amalgama de circ», nova actuació del Circ Social de Valldaura

Dissabte, 13 de juliol de 2013, a les 11 h,
a la Pista poliesportiva d'Olvan
(el Berguedà)

Participació d'Amalgama-7 al III Congrés Internacional de Patologia Dual 2013

Valldaura Circ es defineix a si mateix com un projecte que aposta pel circ social, és a dir: el circ com a experiència vital d'autosuperació, de treball educatiu reforçador de la implementació de rutines diàries, de l'esforç personal com a eina de creixement, de cohesió de grup i socialització, i d'autoconeixement de les pròpies capacitats, entre d'altres. Es tracta d'un projecte educatiu i terapèutic estructurat des d'una Escola de Circ de petit format.

Valldaura Circ és fruit del Taller de Circ que, sota la direcció del professional del clown Albert Vinyes, duen a terme els nois i noies que resideixen al centre sociosanitari residencial CTE Valldaura. L'activitat compta amb el suport de la Fundació Portal, d'ajut a nois i noies amb patologia dual i a les seves famílies, i la col·laboració de l'Obra Social «La Caixa» i l'Ajuntament d'Olvan.Renovació del conveni vigent amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

Aquest mes de juliol s'ha renovat fins al juny de 2015 el Conveni de col·laboració entre el Departament d'Educació i Amalgama-7 per a la realització d'activitats complementàries específiques de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), adreçades a l'alumnat ingressat en aquest centre per prescripció facultativa, en el marc dels projectes de diversificació curricular.

L'objecte d'aquest conveni és l'establiment dels termes de col·laboració entre el Departament d'Educació i Amalgama-7 per poder donar la resposta més adequada a les necessitats específiques dels adolescents i joves ingressats a Amalgama-7, amb edat de cursar l'ESO, i que per la seva situació de salut actual, temporalment no poden assistir al centre educatiu on estan matriculats.Sociedad Española para el Estudio de la Violencia Filio-parental (SEVIFIP)

Amalgama-7 és cofundadora d'aquesta entitat de recent creació. Les altres entitats cofundadores són:

  • - Recurra-Ginso (Madrid).
  • - Euskarri, Centro de intervención y formación en violencia Filio-parental (Bilbao).
  • - Fundación Pioneros (Logronyo).
  • - Fundación Amigó (Comunitat Valenciana).

Totes aquestes entitats estan especialitzades, entre d'altres, en la intervenció terapèutica en pares i fills que es troben en situació de conflicte.

Els principals objectius d'aquesta associació científica són la promoció de l'estudi, l'ensenyament, la investigació, la regulació deontològica i la intervenció de i en la violència filioparental.

La propera trobada d'aquesta entitat tindrà lloc els propers dies 19 i 20 de juliol de 2013, a la seu de la Fundació Pioneros, a Logronyo.Jornades de treball amb professionals del Ministeri de Salut i Benestar del Govern d'Andorra

Aquest juliol s'han previst unes jornades de treball conjuntes entre professionals dels equips d'Infància i del Centre d'Acolliment d'Infants La Gavernera, del Ministeri de Salut i Benestar del Govern d'Andorra, i dels equips assistencials i educatius d'Amalgama-7. Jornades que es realitzaran als propis centres sociosanitaris residencials de Barcelona i del Berguedà.

La primera jornada tindrà lloc el proper dimarts 9 de juliol de 2013, al centre sociosanitari residencial CTE Julià Romea i a l'Ambulatori de Barcelona. La segona jornada se celebrarà el proper 23 de juliol al centre sociosanitari residencial CTE Valldaura, a Olvan (Barcelona).Jornada de treball amb professionals de la Fundació Althaia

Professionals de la Fundació Althaia, encapçalats pel Dr. Pere Bonet, director de la Divisió de Salut Mental, visitaran aquest dimecres 10 de juliol de 2013 el centre sociosanitari residencial CTE Valldaura per, junt amb membres dels nostres equips clínic i directiu, realitzar una sessió de treball conjunta.

La Fundació Althaia és una xarxa assistencial de referència, amb seu a Manresa, regida per un patronat format per l’Ajuntament de Manresa, l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, la Mútua Manresana, la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Generalitat de Catalunya.Jornada de treball amb professionals de Càritas Diocesana de Barcelona

En el marc de col·laboració establert amb aquesta entitat, el proper dimecres 10 de juliol de 2013 es durà a terme una jornada de treball amb Càritas Diocesana de Barcelona a l'Ambulatori d'Amalgama-7 a Barcelona.

Mercè Darnell i Viaña, cap de l'Àrea de Programes i Serveis, i un equip de professionals que es dediquen a l'atenció d'adolescents i joves en risc d'exclusió, de Càritas Diocesana de Barcelona, assistiran a aquesta jornada de treball amb la finalitat d'aprofundir en vies de col·laboració entre totes dues entitats.


Activitats destacades als centres residencials (estiu 2013)

Ja s'ha acabat el curs, i als centres residencials d'Amalgama-7 es du a terme una extensa i diversa programació d'activitats d'estiu.

CTE Valldaura: activitats destacades

A continuació us oferim les activitats més destacades d'entre totes les que duran a terme aquest estiu els nois i noies residents del CTE Valldaura, on predominen, atesa la seva privilegiada situació, les activitats de natura.

Juliol: Pujada al Pedraforca

Pujada a aquest cim emblemàtic del Berguedà, de 2.500 m d'alçada, situat entre els termes de Saldes i Gósol, al Prepirineu català.

Juliol: Primera etapa del Camí dels Bons Homes

Aquesta etapa transcorre de Santa Maria de Queralt a Ensija, al Berguedà. El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc que va des del Santuari de Queralt (Berga- Catalunya) al Castell de Montsegur (Arièja- França), d'aproximadament 200 km, que rememora l'exili d'aquells Bons Homes i Bones Dones occitans, més coneguts com a càtars, que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i en contra de l'autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del segle XIII. Actualment convertit en Sender de Gran Recorregut (GR-107), el Camí dels Bons Homes es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en BTT.

Agost: «Vivim la Transhumància»

Es tracta d'una estada a Arrós de Cardós (Pallars Sobirà) que combina el coneixement i la participació en la transhumància amb activitats a la natura, al Parc Natural d’Aigües Tortes. D'una banda, les sortides relacionades amb la transhumància es basen en excursions d’acompanyament als pagesos de la zona del Pallars Sobirà en la recollida del ramat d'ovelles. Els nois i noies podran gaudir de l’experiència de col·laborar en la recollida de tot el ramat i portar-lo, juntament amb el guia i el pastor, al lloc de destí. A més, podran gaudir de les meravelloses vistes de les muntanyes del Pirineu tot caminant. D'altra banda, en aquesta estada a Arrós de Cardós, els residents podran participar en caminades guiades per Oriol Grau (guia de muntanya i biòleg especialitzat en la zona d’alta muntanya i treballador del Parc Natural d’Aigües Tortes) pel Parc Natural del Pirineu i el seu entorn, descobrint rastres i petjades, així com també fent una aproximació de coneixements sobre la flora i la fauna d’aquesta zona del nostre país.


CTE Julià Romea: activitats destacades

Us avancem les activitats més destacades que hi ha previstes per als residents del centre sociosanitari residencial CTE Julià Romea per a aquest estiu:

Juliol: Jornada al Naturpark

Estada a aquest parc de natura situat a Cerdanyola del Vallès que combina un gran circuit d'atraccions verticals, de ponts i tirolines, amb un gran espai lúdic de piscines.

Juliol: Visita al Castell de Figueres

També conegut com a Castell de Sant Ferran, aquesta edificació va ser fruit de les freqüents entrades de tropes franceses durant la segona meitat del segle XVII per tal d'evitar les contínues invasions per part del país veí. A més de fer la visita guiada, on se'ls explicarà la història de l'edifici i el context històric, podran visitar el fossat de la fortalesa, de 2,5 km, amb vehicles tot terreny, i navegaran a bord d'embarcacions neumàtiques per l'interior de les cisternes de la Fortalesa.

Juliol: Platja i caiacs al Maresme

Sortida matinal a la platja de Badalona. A la tarda, pràctica de caiacs per aquesta zona del litoral barceloní, al Club Nàutic de Badalona.

Juliol: Jornada a Illa Fantasia

Estada al parc aquàtic Illa Fantasia (Vilassar de Dalt), gran superfície lúdica amb múltiples atraccions aquàtiques, entre piscines infantils, piscina d'ones, laberints i tobogans.


CTE Vallcarca: activitats destacades

El centre sociosanitari residencial CTE Vallcarca ha programat múltiples activitats per a aquest estiu destinades als seus nois i noies residents. Us en oferim algunes de les més destacades.

Juliol: Parc d'atraccions del Tibidabo

Aprofitant l'arribada de l'estiu, es realitza una estada a l'emblemàtic i centenari parc d'atraccions de Barcelona, situat a la muntanya del Tibidabo.

Juliol: Excursió al Gorg del Torrent de la Cabana (Campdevànol)

Anada en tren a Campdevànol (el Ripollès) i excursió per un itinerari de natura que ressegueix el torrent d'Estiula, conegut popularment com el torrent de la Cabana, on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d'aigua i refrescar-nos als seus gorgs d'aigües transparents.

Juliol: Jornada a Illa Fantasia

Estada al parc aquàtic Illa Fantasia (Vilassar de Dalt), gran superfície lúdica amb múltiples atraccions aquàtiques, entre piscines infantils, piscina d'ones, laberints i tobogans.

Agost: excursió pel Parc Natural de Collserola

Excursió pel Parc Natural de Collserola (àrea metropolitana de Barcelona) per gaudir d'una caminada per la Serra de Collserola i, un cop oberta la gana, dinar a Font les Planes, històric restaurant ubicat a l'entorn del parc que disposa d'un gran espai situat a la carretera de Vallvidrera que disposa d'instal·lacions a l'aire lliure amb per gaudir d'una bona graellada de carn.


 
 

Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 620, 1r. 1a. A
08007 Barcelona
Tel.: 932 374 122
Fax.: 933 041 381

Madrid
Francisco Giralte, 2 (esq. Príncipe de Vergara)
28002 Madrid
Tel.: 914 112 811

web: http://www.amalgama7.com
email: amalgama7@amalgama7.com


En compliment del que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les dades de caràcter personal facilitades a través d'aquest formulari s'incorporaran en un fitxer de dades el responsable del qual és AMALGAMA 7 i associats, Centre d’atenció biopsicosocial al jove i a l’adolescent, S.L., amb la finalitat de donar curs i gestionar aquest servei. Així mateix, us informem que podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició respecte d'aquestes dades en els termes que preveu la normativa actual, adreçant-vos per escrit a AMALGAMA 7 i associats, Centre d’atenció biopsicosocial al jove i a l’adolescent, S.L., domiciliada a Gran Via de les Corts Catalanes, 620 1-1 A de Barcelona.